Benaia College project

 


Burkina Faso, gelegen in West-Afrika, is één van de armste landen ter wereld. Droogte, slechte infrastructuur en gebrek aan scholen zijn de voornaamste redenen voor deze problemen. Op ca. 25 km ten zuiden van hoofdstad Ouagadougou is Talefmenga gelegen. In dit dorp is een school gebouwd met ruimte voor honderden leerlingen. Hiermee wordt opleiding gegarandeerd voor de kinderen van de nabijgelegen dorpen.

 

Het opleiden van de populatie bevordert onder andere de economische groei van de regio. Deze groei brengt met zich mee dat ook de lagere sociale klasse kan meedelen in behoeften als voedsel, drinkwater, sanitair, gezondheidszorg en natuurlijk onderwijs. Ook komt er op deze manier ruimte om banen te creëeren, de agrarische sector te moderniseren en kan de infrastructuur worden verbeterd.

Onderwijs vormt hier dus een van de fundamenten voor een gezonde samenleving. Samen met andere elementen, zoals bijvoorbeeld het slaan van waterputten, kan er worden zorggedragen voor een stabiele, veilige en vooral betere toekomst.

Na een bezoek aan dit gebied heeft Van Til besloten om dit project te ondersteunen. Dankzij deze steun is het gelukt om een stuk bouwland aan te kopen. Eind 2007 is gestart met de bouw van de eerste klaslokalen welke in 2008 zijn opgeleverd.

Tegenwoordig is de school volledig in gebruik en telt de school ca. 130 leerlingen en 20 leraren en andere medewerkers. 's Middags wordt een eenvoudige lunch verstrekt zodat de kinderen de hele dag op school kunnen blijven. Vooral voor de kinderen uit verder gelegen dorpen is dit een uitkomst.

Bezoek de website www.benaiacollege.com om meer over dit project te lezen.